Tao Work Life Balance Challenge
In 7 dagen meer energie, rust in je hoofd en ontspanning
 

DAG 2 RELAXFLOW

Welkom bij dag 2 van de Challenge!

Dag 2 staat in het teken van ontspanning en kennis. Ik geloof dat ontspanning een vaardigheid is die je kunt leren. Niet hele grote veranderingen, maar kleine praktische stappen en bewustwording van patronen die niet mee helpen aan ontspanning. 

Ik noem dat de 7 stappen naar wakkerheid. 

Deze trap ontstaat door de volgende stappen:

  1. Bewustwording, wakker worden uit de droom waarin we allemaal leven
  2. Bewustwording ontstaat door kennis
  3. Kennis brengt je inzicht
  4. Inzicht geeft je groei
  5. Groei geeft je wakkerheid
  6. Door wakkerheid maak je (goede) keuzes voor jezelf naar balans en ontspanning
  7. Keuzes maken geeft je kracht

Kijk naar de volgende korte video om je kennis te verhogen over stress.

Kies voor de audio als je graag de uitleg en oefeningen wilt luisteren. Liever lezen? Klik dan op het werkboek of de afbeelding als je de opdrachten in een mooi werkboek wilt lezen!

WERKBOEK

Creëer heldere doelen​​ om al je wensen te realiseren

Tijdens de eerste stap naar balans is het allerbelangrijkst om jezelf een  doel, een Goal with Soul wens te stellen waarom je bent begonnen aan deze 7 daagse. Zo verbind je jezelf namelijk met die wens of dat innerlijke verlangen en creëer je dat je daar naar toe beweegt en je wens zich makkelijk manifesteert. Je zet als het ware een intentie neer en het geeft duidelijk en helder richting aan jouw wens. Dit kan een hele kleine wens zijn of een grote, dat maakt niet uit.

Visonbord

Om balans in je leven blijvend te creëren kun je je elke keer weer letterlijk terugkijken naar jouw doel of wens. Het is daarom belangrijk dat je dat zo helder mogelijk krijgt!
Je gaat letterlijk een beeld maken van je doel of wens, een zogenaamd vison bord. Misschien wil je meer ontspannen, meer rust in je hoofd, beter slapen, meer gaan genieten, met beide benen op de grond staan en vrolijk, lichter en onbezorgder door het leven gaan. Misschien wil je, als je het nog groter maakt, uiteindelijk wel een gezin stichten, een grote reis maken, meer geld en tijd overhouden, je hart volgen of van baan veranderen. 

Opdracht:

Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord kan worden. Zet je telefoon en computer uit. Sluit je ogen en adem drie keer rustig in en uit. Sluit je ogen en neem het volgende in gedachten:

1. Wat is je doel of wens op het gebied van jouw Work Life Balance, omschrijf dit zo nauwkeurig mogelijk.

2. Wat kun je nu niet en wat kun je wel als je je doel hebt bereikt?

3. Wat zou het gevolg zijn als je dit bereikt hebt op financieel- en, emotioneel vlak en op het gebied van tijd.

4. Hoe zou je leven er uit zien als je doel is bereikt. Denk zo uitgebreid mogelijk, durf te dromen, ga buiten je comfortzone gedachtes!

5. Maak daarna een moodboard van je doel, dat kan op papier of een canvas bord (Action / Kruidvat, paar euro) met bijvoorbeeld stiften, quotes en knipsels, op je Ipad, of op Pinterest.

6. Graag deel je bord om anderen te inspireren in onze Facebookgroep.

7. Wees creatief en maak het zo visueel mogelijk. Hang dit op een zichtbare plek en zorg dat je hier dagelijks naar kunt kijken, dit versterkt het behalen van je doel!

Veel succes!

Warme groet, Loes