Tao yoga Strand event

Mastering yourself is true power

 

Tao yoga Strand event Zandvoort

 

‘Tao Yoga Strand event: kom in balans en krijg meer energie

Met je voeten in het zand, zon op je gezicht en een bries door je haren nieuwe energie opdoen? Lekker uit je hoofd en en met een flinke dosis geluksgevoel weer naar huis….

  

Uniek

Lijkt je dat wat? Kom dan naar ons Tao Yoga Strand event in Zandvoort aan zee!. Het Tao Yoga Strand Event is ontwikkeld door Yoga & Coach en bestaat uit een unieke combinatie van Qi Gong, Yin yoga en Mindfulness meditatie.

 

Persoonlijke missie

Ik leer hardwerkende ondernemende vrouwen met een licht perfectionistische aard die alle ballen in de lucht proberen te houden blijvend balans in hun leven te creëren.

 

Sacred-Secret-Silent-Spot

We hebben ons eigen Yoga & Coach Sacred-Secret-Silent- Spot ergens in de duinen… Alleen aanmelders leidt ik naar deze powerfulle krachtplek in de duinen. De laatste 5 events van Yoga & Coach waren uitverkocht dus wacht niet te lang!

 
 

Wil jij dat ook? Boek dan meteen je ticket onderaan deze pagina!

 

Programma en details

  •  9.45 uur verzamelen
  • 10.00 – 12.30 uur Tao yoga strand event
  • Alle niveaus
  • Locatie Zandvoort Zuid

 

Foodlovers

We hebben ook aan de foodlovers gedacht. Onze gezonde en lekkere bio hapjes en heerlijke vers gemaakte sappen zijn gemaakt door Bianca Groeneweg van bi-healthy! Check en volg haar Instagram account als voorproefje op al het lekkers!

 

Investering

Een los event kost €29,97. Neem je een kortingskaart dan betaal je voor 4 x €99,97. Alle events zijn inclusief biologische hapjes en kruidenthee. Meld je hieronder aan voor de training!

 

Wat is Tao yoga?

Wat is Tao yoga?

Tao komt van het Taoïsme, een eeuwenoude leer uit China. Taoïsme is ook de basis voor acupunctuur, shiatsu, tai chi en krijgskunst. Taoïsten geloven dat alles verbonden is met de natuur en ontwikkelden een compleet systeem voor zelfheling en zelfgenezing. Taoïstische trainingen zijn samengesteld uit fysieke oefeningen en meditaties.

Deze praktische oefeningen maken je soepel, sterk en gezond en boren je innerlijke krachten aan, zodat je emotioneel, mentaal en spiritueel in evenwicht komt. Daarnaast bouw je een enorme focus op, vermeerdert je energie en kom je ook nog eens in contact met de goedlachsheid die zo kenmerkend is voor het Taoïsme. Allemaal krachtige vaardigheden die je in het huidige drukke bestaan goed kunt gebruiken!

Wat is de 8 stukken brokaat (baduanjin)?

Tao yoga

Wat is de 8 stukken brokaat (baduanjin)?

We trainen de z.g. ‘Baduanjin’, een Chi kung vorm bestaande uit 8 bewegingen, ‘zo mooi als zijde’. Baduanjin betekent ‘acht stukken brokaat’, in het Engels ook wel ‘eigth treasures’ genoemd. De Japanse benaming is “Hachidankin”. Deze vorm bestaat al 800 jaar. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren verschillende uitvoeringen ontstaan, de vorm die ik geef heb ik geleerd van Ron Nansink, Taikiken leraar. Het is een mooie vorm, geschikt voor (bijna) iedereen. Je traint onder andere je spieren en pezen, alsmede je meridianen en organen, en het versterkt je gezondheid.

Naast het trainen van je lichaam heeft het ook een uitwerking op je geest. Je wordt (meer) ontspannen en het balanceert je emoties uit. De vorm kost niet meer dan 10 minuten per dag. Je wint hiermee een hoop tijd terug, want je bevordert je energieniveau, je spijsvertering én stofwisseling.

Breng je chi in beweging

Sommige mensen werken hard aan een ingewikkelde vorm, het moet er vooral mooi uitzien. Maar de voordelen van een training zijn ook te verkrijgen via eenvoudige Chi kungs. Het gaat zeker niet om het “mooi” eruit zien, maar vooral om het gevoel te krijgen, bewustwording op te bouwen en de ‘chi in beweging’ te brengen. Daardoor gaat je energie stromen en ga je je goed, gezond en energiek voelen. Stress, moeheid en spanning worden omgezet in gezondheid en vitaliteit!

Welke kleding draag ik bij de Tao yoga Strand event?

Tijdens het buiten sporten is het verstandig gebruik te maken van een drie-lagensysteem. Het 3-lagensysteem is gebaseerd op het gebruik van drie verschillende kledinglagen:

1e laag: functionele onderkleding
2e laag: isolerende tussenlaag
3e laag: beschermende buitenlaag

Elke laag is samengesteld uit de materialen die het beste passen bij hun functie. Daarnaast werken de drie lagen optimaal samen.

De basis, functioneel
Elke sportoutfit begint bij de basis. Dit is de laag kleding die je draagt op je huid. Het bestaat uit je ondergoed, sportsokken, een sportshirt en een sportbroek. Omdat dit de kledinglaag is die je op je huid draagt, is het belangrijk dat deze kleding goed vocht kan afvoeren. Een vochtige huid verliest veel sneller zijn temperatuur dan een droge huid. Juist in het frisse voorjaar, herfst en winter is het belangrijk hier rekening mee te houden. Draag liever geen katoen, dat maakt je juist koud als je gaat zweten. Let bij de aanschaf van sportkleding op woorden als: ademend en vocht afdrijvend.

Extra warmte laag, isolerend
Deze middelste laag kleding zorgt ervoor dat de warmte die je lichaam produceert als het ware wordt ‘opgesloten’. Fijne stoffen voor deze laag zijn thermoshirt, fleece en (marino) wol. Beide stoffen hebben namelijk de eigenschap snel te drogen, maar ook je lichaam te isoleren van de koude buitenlucht. Zorg bij de aanschaf van dit soort kleding ervoor dat de kleding niet te strak zit. Er moet als het ware een klein stukje lucht tussen deze kledinglaag en de basis kledinglaag zitten.

Beschermingslaag
De buitenste laag kleding heeft als functie je te beschermen tegen weersinvloeden zoals wind, regen en sneeuw. Denk bijvoorbeeld aan een winddicht sportjack dat bestand is tegen regen. In de maanden dat het ’s avonds vroeg donker wordt is het ook handig als deze kledinglaag licht reflecteert, zodat je goed zichtbaar bent.

 
Accessoires
Het grootste gedeelte van onze lichaamswarmte verliezen we via het hoofd. Als het echt fris begint te worden is het daarom verstandig ons hoofd te beschermen met een muts. Net als de rest van de kleding die je op je huid draagt is het fijn als je muts en/of handschoenen gemaakt zijn van een stof die goed vocht kunnen afvoeren.
 
 
*artikel aangepast van http://fitnesschicks.nl

Direct ontspannen?

✔ Download hier jouw gratis meditatie
✔ Kom tot rust
✔ Een moment voor jezelf
✔ Ook jij kunt mediteren!

Je hebt je succesvol ingeschreven voor de gratis meditatie, kijk snel in je mailbox!