Ademtraining

Ademtraining

In ons huidige drukke en haastige bestaan is onze ademhaling vaak ontregeld. Wij ademen veelal te snel en/of te diep. Door anders en beter te leren ademen kunnen veel lichamelijke en mentale problemen worden opgelost of zelfs verholpen. Meer aandacht voor de ademhaling kan daarnaast een eenvoudig maar doeltreffend middel zijn tegen stress. 

Voor medewerkers met spanning, hoge werkdruk, stressvolle situaties of burn-out klachten

Voor wie?

  • Medewerkers met stress
  • Medewerkers met burn-out
  • Medewerkers met vage pijnklachten
  • Medewerkers die zich fitter willen voelen

Ademhaling meten = weten
Loes van Beest meet de ademhaling en het niveau van gezondheid met de Energy Control methode, een wetenschappelijk erkend systeem ontwikkeld door Stans van der Poel. De methode meet de zogenaamde Heart Rate Variability (HRV) door middel van een speciale hartslagband en geavanceerde software in de vorm van een adem app. Het meten van de HRV geeft belangrijke informatie over de actuele ontspanning- en gezondheidstoestand van de medewerker.

Klachten verkeerd ademen
Verkeerd ademen kan diverse klachten geven, zoals een opgezette buik (lucht), pijn in de schouders (overbelasting ademhalingsspieren), onrust en angst (teveel zuurstof/te weinig koolzuur), niet afvallen (verkeerd ademen is verkeerd gebruik energiesysteem), en nog veel meer. Door een doeltreffende maar eenvoudige ademhaling die Yoga & Coach de medewerkers leert gaan ze vaak al binnen korte tijd veel beter ademen. Medewerkers gaan zich ontspannener, energieker en fitter voelen.

unknown

ECM

Gebruiksgemak adem-app en meditatie effect
Door het gebruik van de adem-app kunnen medewerkers hun ademhaling oefenen en direct in beeld brengen. De app bevat een 6 minuten rust-meting waarmee ze zien of ze fit en/of ontspannen zijn. Net zo effectief maar veel sneller dan een meditatie én bovendien overal te doen! Bijvoorbeeld voor of na een belangrijke meeting of spannend gesprek. Ook kan men via de adem- app direct contact opnemen. De coach stimuleert, helpt en adviseert zo uw medewerkers. Wilt u dit ook voor uw medewerkers? Neem dan direct contact op.

yoga meditatie

Voordelen begeleiding en gebruik app:

  • Advies, begeleiding en online feedback op ademhaling en ontspanning
  • Weten hoe het lichaam functioneert in rust
  • Weten = meten
  • Personal trainer op afstand
  • Over te gebruiken
  • Mogelijkheid om vragen te stellen

 

Vrijwel direct na het leren van de ademtraining van Loes merkte ik het verschil. Ik voel me minder gejaagd en voel direct als ik te diep of te snel ademhaal. Door de app en oefeningen van Loes kan ik dat meteen veranderen, waardoor ik ontspan en tot rust kom. Tae Jung Groenendaal, eigenaar Beauticians

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.