Work life balance groepstraining

Helpt medewerkers omgaan met stressvolle situaties

Work life balance groepstraining

Een hoge ambitie in combinatie met lange en drukke werkdagen kunnen leiden tot veel stress en in het ergste geval tot overspannen medewerkers. De Work life balance groepstraining leert medewerkers op een goede manier om te gaan met drukke werkdagen en stressvolle situaties.

work life balance groepstraining

Voor wie is de work life balance groepstraining?

Hebben medewerkers lichamelijke klachten, zijn zij vaak moe en gespannen? Hebben ze een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zijn ze snel prikkelbaar en hebben ze moeite met ontspannen? Of zijn uw medewerkers overspannen (geweest) en willen zij werken aan hun herstel? De Work life balance groepstraining is zeer geschikt voor:

  • Medewerker met veel stress
  • Medewerker die vastloopt, niet goed kan ontspannen
  • Medewerker met fysieke klachten
  • Medewerker met mentale/emotionele klachten

Opzet work life balance groepstraining

In dit persoonsgerichte programma leert de medewerker op een gezonde manier om te gaan met stress en de dagelijkse druk van zijn/haar (werk) leven. De medewerker moet bereid zijn om vanuit diverse perspectieven naar de eigen situatie te kijken en daarop te reflecteren. Er worden tijdens de work life balance groepstraining diverse stressmanagement oefeningen aangeleerd, waardoor er meer balans en rust ontstaat en de eigen kracht en weerbaarheid wordt vergroot. Ook geschikt als uitvalpreventie of als ondersteuning bij werkhervatting.

Resultaten Work life balance groepstraining

De medewerker wordt zich sneller bewust van waar stress door wordt veroorzaakt en ontwikkelt nieuwe effectieve methodes om met stress om te gaan. De persoonlijke effectiviteit is vergroot en de medewerker is in staat om weer te ontspannen.

Kracht van het programma

De kracht van de training zit in de combinatie van de verschillende onderdelen. We trainen uw medewerker op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, zodat op al deze niveau´s aan stress wordt gewerkt. De medewerker leert weer te ontspannen en grenzen op een gezonde manier aan te geven. Er worden copings-strategieën aangeleerd om effectief met stress om te kunnen gaan .

Kosten work life balance groepstraining

De kosten zijn afhankelijk van het aantal medewerkers en de behoefte van uw bedrijf. U kunt kiezen voor een dag training, maar ook langere trajecten zoals een 5-weekse training behoren tot de mogelijkheden.

Work life balance groepstraining

Iets voor uw medewerkers?